Logg Inn

Midtnorsk Helikopterservice skal utføre linjeinspeksjon for Nordlandsnett i 2016. 


To oppdrag i ett 

Oppdraget består av både visuell befaring og fotografering av isolatorer på master.  Hele 943 master fotograferes med fokus på isolatorer og fester for analyse av feil eller potensielle feil.   I tillegg skal 9150 master befares visuelt.    Midtnorsk helikopterservice AS bruker AS350 til arbeidet.  Et arbeidshelikopter  med mye reserkraft som trygger arbeidsplassen for både pilot og inspektørerne som registrerer ulike feil i et IT-basert registreringssystem system.   Daglig leder Odd Arne Lyng har over lang tid utviklet et IT system for sikker og enkel registrering av ulike avvik. Lyng uttaler at de arbeider videre med utviklingen slik at avvik kan registreres online og sømløst direkte i linjeeiers vedlikehold system med ferdige arbeids ordre som resultat. Det er fortsatt et stykke igjen sier Lyng, men er trygg på at verktøyet vil kunne redusere kraftselskaper og linje eieres kostnader til de lovpålagte inspeksjonene.

Høye krav til sikkerhet og kompetanse

Linjeinspeksjon er en pilot disiplin med spesielt høy fokus på sikkerhet. At man  flyr lavt over høyspentlinjer er i seg selv en utfordring, men andre kryssende linjer og utfordrende topografi i værutsatte strøk setter særlig krav til pilotens planlegging av inspeksjonsstrekningene. Midtnorsk helikopterservice har et eget utdanningsprogram for denne type flyging, og for piloter er det et kvalitetstempel på CV'n å kunne vise til både opplæringen og praktisk erfaring. 

Eget vertøy for registrering av avvik - PLIS 1.0

Powel Netbas er et viktig verltøy for nettselskaper bla. for adminstrasjon av ettersyn og vedlikeholdsarbeider. Mye kan spares ved at vi tilpasser vårt eget vertøy slik at avviksdata kan importeres direkte inn i kundens system som. f.eks Powel. Systemet er fleksibelt og kan tilpasses det enkelte nettselskap sine krav.  Mange avvik er standardisert, men vi har  også sett et behov for å gi systemet en mer dynamisk plattform hvor nettselskapenes egne avviks definisjoner kan legges inn sier Lyng som er meget stolt over at Nordlandssnett has vist selskapet hans tillit til oppgaven. Ta gjerne kontakt for en demonstrasjon av Midtnorsk Helikopterservice on-line system for avviksregistrering på kraftlinjer.

 

PLIS - VERKTØY FOR REGISTRERING AV AVVIK PÅ KRAFTLINJER.
LAST NED POWERPOINT PRESENTASJON


For mer informasjon, ta kontakt med marked på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen eller ring 8800 1414

 

Ta Kontakt

Har du spørsmål om oppdrag eller pris? Ta kontakt. Tlf. 97 40 35 00

kalkulator Priser
Finn pris på
din forespørsel

eller

Ring oss

 9740 3500
  salg@mnhs.no

Finn oss på Facebook

/** * */